Jag tror hösten är som allra vackrast precis just nu. Kyliga frostiga morgnar och krispig luft. Solen som värmer fint en stund på dagen och lyser upp de färggranna höstlöven. Vi kan väl kanske stanna tiden här en stund och bara njuta…
Även när vi pratar höstmat tycker jag denna tid är helt fantastisk. Med små medel och råvaror i säsong kan man lyckas skapa gudomliga rätter! Som denna enklas pastapytt med butternutpumpa och svamp till exempel. Snabblagad och underbart god i sina höstsmaker. Ni borde helt klart testa:)
Pastapytt med pumpa och svamp
4 portioner
200 g valfri pasta
1/2 msk olivolja
1/2 msk smör
500 g butternutpumpa, tärnad
1/2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
250 g champinjoner, skivade
70 g färsk spenat, hackad
Salt,svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin alt 2 msk färsk
Parmesanost
Ekologisk citron (skalet)
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Hetta upp smör och olivolja i en wok/stekpanna och fräs pumpa, lök och vitlök på medelvärme tills pumpan blivit lagom mjuk. Tillsätt champinjoner och låt dem fräsa med en stund, smaka av med salt, peppar och rosmarin. Rör till sist ner spenaten och den kokta pastan, vänd om och låt allt bli varmt. Fördela på tallrikar och toppa med parmesanost samt rivet citronskal.
Kommentera