Idag smaskade vi i oss amerikanska pannkakor till frukost. Det är så vansinnigt gott! Speciellt på helgen, när man (förhoppningsvis) vaknar lite senare och har all tid i världen att sitta vid frukostbordet. Våra pannkakor åt vi tillsammans med banan, mango, hallon & lönnsirap och det var mumsigt värre.
När man tryckt i sig några pannkisar blir man dock väldigt mätt och däst….men det är sånt man får ta när man ger efter för suget:) Och pannkaksfrukost blir det inte allt för ofta här hemma, så det gäller att passa på:)
Amerikanska pannkakor
ca 10-12 st
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 1/2 dl mjölk eller filmjölk
2 msk smält smör samt smör till stekning (alt flytande margarin)
1 ägg
Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget. Låt gärna smeten vila ca 10 minuter. Stek sedan pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När pannkakorna börjar ”bubbla” sig på översidan är det dags att vända dem.
Hovkonditorn says
Ser mycket fräscht och gott ut 🙂
Sofie says
Allt för sällan pannkaksfrukost i detta hemmet. Gott med färsk frukt till. Känns liiiite nyttigare!!:)
charlotta says
vi hade också pannkakor till frukost, fast med blåbär (och ett stort lass lönnsirap). är det lördag så är det :=)
K says
Tror du man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl?
De ser smarriga ut 🙂
lina says
K: Det går, men pannkakorna blir ganska ömtåliga och är lite svåra att vända. Med hälften mandel/hälften vetemjöl blir dock resultatet bättre. Du får testa dig fram.)
Helena Ljunggren says
Åh, vilken härligt lyxig frukost!
Madeleine says
Ser gott ut!
Christer says
Ser fantastiskt gott ut, får nog bli n sådan till helgen 🙂