Idag smaskade vi i oss amerikanska pannkakor till frukost. Det är så vansinnigt gott! Speciellt på helgen, när man (förhoppningsvis) vaknar lite senare och har all tid i världen att sitta vid frukostbordet. Våra pannkakor åt vi tillsammans med banan, mango, hallon & lönnsirap och det var mumsigt värre.
När man tryckt i sig några pannkisar blir man dock väldigt mätt och däst….men det är sånt man får ta när man ger efter för suget:) Och pannkaksfrukost blir det inte allt för ofta här hemma, så det gäller att passa på:)
Amerikanska pannkakor
ca 10-12 st
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 1/2 dl mjölk eller filmjölk
2 msk smält smör samt smör till stekning (alt flytande margarin)
1 ägg
Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget. Låt gärna smeten vila ca 10 minuter. Stek sedan pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När pannkakorna börjar ”bubbla” sig på översidan är det dags att vända dem.
Ser mycket fräscht och gott ut 🙂
Allt för sällan pannkaksfrukost i detta hemmet. Gott med färsk frukt till. Känns liiiite nyttigare!!:)
vi hade också pannkakor till frukost, fast med blåbär (och ett stort lass lönnsirap). är det lördag så är det :=)
Tror du man kan byta ut vetemjölet mot mandelmjöl?
De ser smarriga ut 🙂
K: Det går, men pannkakorna blir ganska ömtåliga och är lite svåra att vända. Med hälften mandel/hälften vetemjöl blir dock resultatet bättre. Du får testa dig fram.)
Åh, vilken härligt lyxig frukost!
Ser gott ut!
Ser fantastiskt gott ut, får nog bli n sådan till helgen 🙂