den dassiga bilden gör inte rotfruktssåsen rättvisa direkt, men testa! fantastisk till vardagspastan.
Denna måndag till ära påminner jag om en gammal härlig vardagsfavorit, rotsakssåsen. Helt makalös god till pasta! Snabb och enkel, smakrik och passar fint för er som kämpar med att få januaribudgeten att gå ihop:)
Rotsakssås
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor morot (eller 2 mindre)
1 palsternacka
1 1/2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater 400g
1-2 msk grönsaksfond
2 msk créme fraiche
salt, peppar
chili explosion (alt chilipulver)
färsk oregano
rucola till servering
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morot och palsternacka och grovriv dessa. Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull. Tillsätt morötter och palsternacka. Låt fräsa några minuter och tillsätt sedan tomatpuré och rör om. Häll i krossade tomater och grönsaksfond. Låt puttra i ca 15 minuter. Rör ner ca 2 msk créme fraiche och smaka av med salt, peppar och chili. Servera med pasta, rucola och lite färsk oregano på toppen!
Pontus @Receptbyrån says
Man borde använda rotsakeer mer än vad man gör.
Elinor - Dietist om barnmat says
Tack för tipset, denna blir måndagens middag!