För inte så längesedan gjorde jag en mycket god papayasallad med bla rucola och parmesan. Serverade den då som huvudrätt till en baconfylld kalkonfilé. Nu med nyår i tankarna kom jag att tänka på denna, och jag tror verkligen att den skulle funka toppen som förrätt om man adderar nyskalade räkor, kräftstjärtar eller kanske bitar av krabba eller hummer. Fräscht, relativt lättsmält och gott att inleda nyårsmiddagen med. Har ni nyårsmenyn klar redan eller sitter ni liksom mig och surfar runt efter tips?
Lägg till räkor, kräftstjärtar, krabba eller hummer och förrätten är fixad…
Papayasallad
4 portioner
70 g rucola
2 st papaya
en bit parmesan
1/2 dl rostade pumpafrön
olivolja
pressad lime
skalade räkor, kräftstjärtar, krabba eller hummer
Skölj rucola och fördela den på förrättstallrikar. Tärna papayan och fördela över. Hyvla tunna parmesanskivor över detta, strö över pumpafröna och räkorna/kräftstjärtarna/krabban eller hummern. Ringla till sist över olivolja och pressa massor med lime över salladen.
Helena Ljunggren says
Papaya är något som jag inte ätit färsk utan bara torkad. Kanske skulle jag ta att ändra på det en dag 😀
Foodelicious.se says
Fräscht! Gott med papaya till sallad:-)