Blev en Iskall Nyårsdröm, som är vintervit och vacker (på bilden i alla fall)! Receptet kommer från tidningen Mat Magasinet nr 12, 2007. Vi gjorde den idag så nu ligger den i frysen och väntar. Det enda som behöver kompletteras i morgon är att garnera den med fina silverkulor & mandelspån, samt att servera med tinade hallon eller hallon mixade med socker till en sås! Har tyvärr inte någon bild, då den inte är garnerad ännu, men med bilden från tidningen ser ni ungefär hur jag hoppas slutresultatet blir, vackert 🙂
Iskall Nyårsdröm
8 personer
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk potatismjöl
smör + ströbröd till formen
Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
2 msk konjak
Hallonsås
250 g frysta hallon
2-3 msk socker
Garnering
Silverkulor
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Riv mandelmassan. Vispa upp äggen och blanda med mandelmassan och potatismjölet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
Diska och torka formen, lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad. Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner konjak och sist grädde. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm, frys i minst 3 timmar.
Tina hallonen och mixa med sockret. Sila om du vill ha en slät sås. Eller servera med endast de tinade hallonen. Låt tårtan stå framme 30 minuter före servering. Garnera med silverkulor och ev mandelspån, och servera med hallon eller hallonsås.
Mjölksyra says
aaaaaaaaaaaaaaaaah, vad gott!!!
annamaria says
Tack för dina fina ord! Du insprirerar mig – särskilt med ditt lite smalare tänk – det ska jag definitivt anamma efter nyår…dock utan löften.
Gott Nytt År!!! Stor kram från mig
Sofie says
Så vackert!!ud
Lumumma says
Wow, vad fin … och säkerligen god … Gott nytt år till dig! 🙂
lina says
mjölksyra: Ja, den ser god ut, hoppas den smakar lika gott också:)
annamaria: Tack själv! Inga löften här heller:)
sofie: Visst är den vacker, vitt & silver blir vinterfint!
lumumma: Tack detsamma!
Anonymous says
Hittade det här receptet på din blogg och blev inspirerad. Jag dubblade receptet men dock inte mängden Cognac som jag reducerade till 2,5msk. Nu står den i frysen. Det ser bra ut, hoppas den blir lyckad och att gästerna blir nöjda… Gott nytt år! MVH Lotta