Att potatissallader med färskpotatis hör sommaren till är ingen nyhet. Denna variant med klassisk caesardressing är dock ny för mig, och jag blev störtförtjust. Krämig men inte ”stabbig” och sååå mycket smak. Passar speciellt bra till rostbiff.
Receptet snubblade jag över i någon tidning som jag inte kan minnas, men jag är säker på att Malin Söderström är skaparen.
krämig potatissallad som funkar toppen till några skivor rostbiff. garnera gärna med gräslök.
Färskpotatissallad Caesar
4 portioner
600 g nykokt färskpotatis
ett huvud romansallad
1 dl krutonger (detta skippade jag dock)
dressing:
1 dl rapsolja
1 ägg
2 msk citronjuice
1/2 msk dijonsenap
2 sardellfileér
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
1/2 krm svartpeppar
ev 1/2 msk vitvinsvinäger
3 msk riven parmesan
Mixa allt utom parmesanosten med stavmixer. Blanda ner osten, krydda med peppar, salt och vitvinsvinäger. Dela potatisen i bitar/klyftor och slå dressingen över. Vänd försiktigt runt. Fördela sallad på tallrikar, lägg på potatisen, toppa ev med krutonger.
Read more: http://www.mylivesignature.com/mls_wizard2_1.php?sid=54488-135-9D491FC1BB4674F31556102B1DB53FD5#ixzz0kuiCsG0g
Hovkonditorn says
Låter väldigt gott!
Erik, Elin & Anna says
En ny matblogg med tips, recept, recensioner från tre matintresserade vänner! In och ta en titt! http://www.lepalt.blogg.se