Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg! Vardag igen då, och jag tänkte bjuda på ytterligare en god och smidig vardagsfavorit, mumsiga rotsaker med makrill.
Enda jobbet du behöver göra är att skala och hacka rotsakerna, sedan sköter de sig själva där i ugnen. Du hinner hjälpa barnen med läxläsning, duka bordet, köra igång en tvättmaskin eller bara sätta dig ner och andas en stund innan middagen är serverad:)
Är det riktigt bråttom att få middagen på bordet? Koka rotsaker (och ev potatis) dagen innan, dela i bitar och kör in i ugnen tillsammans med olivolja och kryddor. Rotsakerna behöver i princip bara få lite färg vilket betyder att tillagningstiden kortas ner betydligt.
Mumsiga rotsaker med makrill
4 portioner
3-4 morötter
3 palsternackor (små)
en bit kålrot
(ev 4 potatisar)
1 rödlök
olivolja
salt
torkad oregano, rosmarin
2-3 burkar makrill i tomatsås
svartpeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukter och ev potatis. Dela i bitar och lägg i ugnssäker form, ringla över olivolja, krydda med salt, oregano och rosmarin. Ugnsbaka ca 30 minuter eller tills rotsakerna känns mjuka. Servera med makrill i tomatsås och dra några drag med pepparkvarnen som avslutning.
Jag älskar både rostade rotfrukter och makrill! Så här blir middagen både nyttig och god.