Blev ju väldigt inspirerad efter första mug cake – försöket, så nu har jag även testat en variant med morot. I princip samma recept, men med morot och kryddor som ingefära och kanel. Då morotskaka är ett av mina favoritbakverk var det kanske inte så konstigt att jag gillade denna:) Allra godast blir den toppad med ett tunt lager färskost samt lite pudrad kanel. Testa vetja!
Mug cake med morot (inspirerad av Marjas recept)
1 portion
1 ägg
1 msk mjölk
1/2 dl mandelmjöl
1 msk havregryn
1 msk kokosmjöl
1 tsk rårörsocker
1 krm malen ingefära
1 krm kanel, malen
1/2 tsk bakpulver
1 liten morot, finriven
garnering:
färskost
kanel
Blanda alla ingredienser. Smörj en kopp eller liten skål med valfri olja (använde rapsolja) och häll ner smeten. Baka i micro på full effekt i 1 1/2-2 minuter. Bred gärna över lite färskost vid servering samt pudra över kanel.
Linda says
Spännande! Jag har ännu inte provat mugcake – jag är lite rädd att jag kommer att fastna och inte kunna sluta äta kakor om jag börjar experimentera med något som går så fort och verkar enkelt ;). Din variant låter dock som ett bra mellis inför eller efter träning på kvällen så den får hamna på att-prova-listan till helgen.
Lina Abrahamsson says
Hade inte heller testat mugcake förrän helt nyligen. Men gav det ett försök och fastnade:) Kan tänka mig att det går att exprimentera hur mycket som helst inom detta område vilket jag gillar. Så snabbt och enkelt sätt att kunna njuta av något bakat till mellanmål/fika. Du får ge dessa en chans eller hitta på en egen variant som jag kan ta efter:)