De marinerade potatisarna blev kanongoda! Lite hetta från chilin, och fräsch smak av citron & rosmarin. En sallad med rucola, tomat, rödlök och feta passar bra till, samt kyckling eller kött. Testa vetja!
Trevlig Helg!
Marinerad Potatis
ca 800 g potatis
1 färsk chili
1 tsk finhackad färsk rosmarin
rivet skal av en citron
2-3 krm sambal oelek
1 1/2 msk flytande honung
3 msk rapsolja
flingsalt, svartpeppar
Skala potatisen och skär i klyftor. Blanda övriga ingredienser i en skål, och vänd ner potatisen. Låt potatisen marinera ca 15-20 minuter och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Baka i ugnen (225 grader) ca 25-30 minuter.
Emilies Skafferi says
Ja det låter fantasktidkt gott med lite hetta och mer smak till potatisen!
Hallon & Blåbär says
Låter underbart, härligt att göra något mer av klyftpotatisen.
Ha det bra!
lina says
Emelie: Ja, goda kontraster med chili och citron tycker jag. Blir liksom hett och lite syrligt på samma gång.
Hallon & Blåbär: Ja, precis. Inte krångligt heller precis.