– Detta är ett sponsrat samarbete med Spicy Dream –
Solstrålar som värmer, fågelkvitter, takdropp och allt ljusare dagar…ja även om det är ett tag kvar och kyligt ute idag så har iaf jag börjat få vårkänslor! Receptet jag bjuder på idag har jag tagit fram i samarbete med SpicyDream och det är en rätt som kommer att passa perfekt till vårens och sommarens grillkvällar. Det funkar förstås redan nu för er som vill ta fram grillen eller så använder man istället ugnen i väntan på grilltider:)
Spicy Dream hjälper idrottsföreningar och skolklasser att tjäna pengar på ett enkelt, snabbt och tryggt sätt. Jag fick själv upp ögonen för dessa underbara kryddor och marinader när min son skulle sälja Spicy Dream för sitt hockeylag. Det är produkter av riktigt hög kvalitet vilket gör att det är lätt och roligt att sälja dem. De flesta kryddor är även fria från gluten, glutamat och e-ämnen.
I receptet – mango habanero kyckling med grillade citroner & gurksalsa har jag använt mig av en härlig Spice Rub med smak av chili (habanero), mango och honung. Det är en torr kryddblandning som man kan gnida in eller strö över kycklingen innan grillning. Det sättet passar bäst vid snabb grillning. Man kan också (som jag gjorde i detta recept) blanda denna rub med olja och pensla på kycklingen. Jag tycker den fick en helt fantastisk smak! Hettan från habanero finns tydligt där utan att ändå ta över för mycket. Tillsammans med grillade citroner, en god salsa innehållandes gurka, mango, rödlök, basilika och Sea Salt Provence och en klick svalkande yoghurt blev denna rätt helt magiskt god. Välbalanserad i sina smaker och kommer som sagt passa super till kommande grillmåltider. Här kommer receptet:
Mango habanero kyckling med grillade citroner & gurksalsa
4 portioner
4 st kycklingfiléer
3 msk Spice Rub Mango Habanero
2 msk rapsolja
2 st citroner
1/2 gurka
2 st mango
1/2 rödlök
2 msk rapsolja
Sea Salt Provence
Ett knippe färsk basilika
1 1/2 dl grekisk yoghurt
Blanda spice rub med olja och pensla på kycklingen. Grilla eller tillaga kycklingen i ugn 200 grader till en innertemperatur av 72 grader (använd termometer). Dela citronerna på mitten och grilla dem också. Gör under tiden salsan. Skär gurka och mango i tärningar, skala och finhacka rödlöken. Blanda allt i en skål och tillsätt rapsolja, krydda med sea salt provence och avsluta med grovt hackad basilika. Servera kycklingen tillsammans med citroner, salsa och en klick yoghurt. Gott också att servera exempelvis quinoa eller mathavre till rätten.
Här nedan ser ni bilder på några av Spicy Dreams härliga kryddor! Kryddkvarnar i 5-pack med olika mixpaket som exempelvis smaksatta havssalter, mix av de mest använda kryddorna, grillmixer osv.
Kommentera