Recept på mjuka pepparkakor finns det gott om, och jag håller mig till detta som följt mig sedan barnsben. Kakan är saftig och lagom kryddig med kanel, kardemumma och ingefära. Sedan lingonsylten som sätter pricken över det hela. Juligare kan det knappas bli!
Vid servering är det gott att toppa kakan med en gräddfilsglasyr (gräddfil + florsocker) och extra lingon.
Mammas mjuka pepparkaka med lingon
100 g smör
2 ägg
3 dl farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 1 1/2 liter. Smält smör och låt det svalna. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med gräddfilet och lingonsylten. Rör till sist ner smöret och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Vickan says
Åh,mjuk pepparkaka är ju sååå gott!
Ditt recept måste jag testa!
Karin says
Gott! Hur många ägg ska det vara?
lina says
Vickan: Ja, gör det!!!
Karin: Åh, har visst slarvat lite när jag skrev ner receptet. Tack för att du påminde mig. 2 ägg ska det vara.
Emelie says
Mums så gott det låter!
Jag har tips på ett otroligt gott och ENKELT julgodis..
Glögg och pepparkaksbollar.
Jag lovar en riktig succé 🙂
Kolla min blogg, jag har lagt upp receptet där.
MVH Emelie
Petra says
Åh, tack för att du påminde mig om detta fantastiska bakverk! MUMS!