Lagade en improviserad och superenkel laxpytt till middag idag. Goda rotfrukter samt potatis och purjo fick samsas i ugnen, sedan stekte jag laxtärningar som jag blandade i pytten. Väldigt gott att servera med en klick pepparrotsyoghurt!
Hoppar matsedeln denna vecka. Har inte bestämt exakt vad vi ska äta, men eftersom vi har en del rester att göra av med så blir det till att knåpa ihop rätter efter dem.
Laxpytt med pepparrotsyoghurt
4 portioner
4 stora potatisar
2 stora morötter
1-2 palsternackor
en bit kålrot
1/2 strimlad purjolök
olivolja
salt, svartpeppar
2 msk hackad persilja
500 g laxfilé
olivolja
salt, peppar
Skala potatis och rotfrukter. Skär dem sedan i små tärningar (potatisen i något större tärningar eftersom den blir klar först). Lägg potatis och rotfrukter tillsammans med purjo i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Kör in i ugnen på 200 grader ca 25-30 minuter.
Skär laxen i tärningar. Stek den i lite olja några minuter, salta och peppra. Blanda försiktigt ner laxtärningarna i den färdiga potatis/rotfruktspytten. Rör ner persilja. Servera med pepparrotsyoghurt.
Pepparrotsyoghurt:
1 dl matyoghurt
2 msk färskost
riven pepparrot (efter smak)
salt, peppar
Vispa ihop (med en sked) matyoghurt och färskost. Smaksätt med riven pepparrot, salt och peppar.
Anna says
Oj herrejesus så gott det såg ut! Som hämtat ur en kokbok!
lina says
Anna: Lax och pepparrot går som hand i handsken. Supergott!
fruktsallad says
Mm, vad gott. Har bunkrat med lax i frysen så detta blir nog enmåltid. Fast pepparroten går bort, det är jag inget för…
lina says
fruktsallad: Har också bunkrat med lax eftersom det varit bra pris på slutet:)
carolina says
ser som vanligt supergott ut =) funkar kanske med kyckling med? måste juu tänka på fisk- och skaldjursallerigksa mannen här hemma 😉