Det är allt bra skönt med långhelg. Till och med vädret är ganska okej, så vi njuter så länge den varar. Bland annat med god mat. Igår dukade vi upp en sommarfräsch och enkel buffé där denna mumsiga lax& rompaj ingick (recept från gammal arla folder). Räkor och citron är gott som tillbehör, även ägg passar bra och en lagrad ost vill man inte missa till denna (Arn Röd är super, se bild nedan).
Vad äter ni för gott i helgen?
Lax & rompaj
ca 12 bitar
100 g kavring
50 g smör, smält
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
1/2 dl hackad gräslök
500 g kesella 10%
2 dl lätt creme fraiche
svartpeppar
100 g stenbitsrom (eller löjrom)
Mixa brödet och blanda med smält smör. Tryck ut som botten i en pajform med löstagbar kant, 24 cm. Ställ i kyl. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Finhacka laxen, blanda med kesella, creme fraiche, gräslök och smaka av med svartpeppar. Smält gelatinet på svag värme, rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4-5 timmar. Garnera med rom och hackad gräslök.
Arn Röd ingick i Falbygdens ostprovarlåda som jag fick testa inför ostens dag. Har fortfarande inte testat mig igenom hela lådan, men denna var verkligen underbar. Stark och smakrik precis som jag föredrar.
Read more: http://www.mylivesignature.com/mls_wizard2_1.php?sid=54488-135-9D491FC1BB4674F31556102B1DB53FD5#ixzz0kuiCsG0g
Martina says
Den ser riktigt god ut, här blir det mest grillning hela helgen 😉
Sofie says
Gott 🙂
Mårtenssons kök says
Här blir det lite blandad kompott, grillad tonfisk igår och oxfilé idag, båda smarriga. I morgon är vi bortbjudna och hoppas det blir god mat då också:)
Freedomtravel says
Ser ut som en god och lite annorlunda paj! För vår del har det blivit en del grillat (bl.a.) lax, och på dagtid lite goda favoritsallader.
Zarah says
Ser fantastiskt gott ut!! Måste testa om man kan göra den på agar-agar! 🙂
foodandlove says
ser underbart god ut!