Ugnsstekt lax funkar alltid, och tillsammans med härlig färskpotatis och denna dillpesto med hasselnötter och philadelphiaost blir det en riktig höjdarmåltid! Hittade dillpeston i nyaste numret av Laga Lätt, där de tipsar om peston att doppa kräftstjärtar i samt att bre på bröd. Perfekt till kräftskivan med andra ord.
Jag halverade receptet, men tyckte dock att peston blev för tjock med enbart philadelphiaost, så jag blandade med turkisk yoghurt till lagom konsistens. Hur gott som helst.
Dillpesto
8 portioner
2 dl hasselnötter
2 dl finskuren dill
2 askar philadelphiaost (á 200g), jag använde 1/2 ask + ca 1/2 dl yoghurt till halverat recept
2 msk färskpressad citron
3 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
Rosta nötterna i stekpanna. Mixa nötter, dill och lite av färskosten med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt resten av osten (samt ev yoghurt) och mixa ihop. Smaka av med citron, salt och peppar.
Mikaela Mars says
Helt underbart, vilken kombination av smaker och textur, toppenbra!
Ser att dina inspirationskällor VERKLIGEN liknar mina, hit kommer jag gärna tillbaka ofta. 🙂
lina says
Mikaela: Kul! Du är välkommen tillbaka.
Mikaela Mars says
Härligt! Grymma foton, en viktig del i successful blogging tycker jag, bra jobbat! 🙂