Vi åt en underbar kycklingsallad idag! Ursprungsreceptet hittade jag i nyaste numret av Elle mat & vin. Eftersom jag föredrar lite matigare sallader så tillsatte jag även grillad kyckling. Serverade också dinkelris på sidan om, mest för prinsens skull. Ni måste bara testa denna sallad. Alla smaker passade sååå bra ihop – getosten, bacon med hallonvinäger, krispiga krutonger, fräsch sallad, rostade valnötter & kyckling. Riktigt, riktigt gott!!! Ett glas rosé vin satt fint till salladen!
Kycklingsallad med getost
4 portioner
ca 150 g valfri sallad, gärna olika sorter (färdigblandad påse passar bra)
1 näve valnötter
100 g chèvre
3 skivor surdegsbröd (i tärningar)
1 pkt bacon
2 msk hallonvinäger
svartpeppar
1 grillad kyckling
Sätt ugnen på grill läge. Riv salladen i mindre bitar och lägg upp på stort fat eller skål. Rosta valnötter i torr stekpanna och strö över. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg över salladen. Dela getosten i mindre bitar och lägg tillsammans med brödkuberna på bakplåtspappersklädd plåt och grilla dem kort i ugnen. Stek bacon krispigt och tillsätt hallonvinägern i pannan. Skeda bacon och dressing över salladen och tillsätt krutonger och ost. Mal lite svartpeppar över. För matigare sallad kan du blanda i eller servera ris till.
J says
Det där såg ju hur gott ut som helst! Precis exakt mina smaklökar 🙂 Ska testas snarast!
Andréa says
Getost var längesen jag åt, det borde jag köpa hem nu till påsk! Brukar göra olika typer av mackor med getos, pesto, honung och melon. Mums!
Jossan says
Farligt gott….
Catty says
aa 🙂 jag har sett den i elle. de har helt underbara recept!
MiniJossan says
Getost är så otroligt gott och något man verkligen borde äta lite oftare tycker jag – inte bara grillad i ugnen.
Det är riktigt gott med rödbetor också:-)