Slängde ihop en kycklingpaj till kvällens middag. Tog genvägen och köpte färdiggrillad kyckling, som jag fräste ihop tillsammans med purjolök, hackad paprika, ananas, lite hot chilisås & matlagningsgrädde. Enkel och supergod Lördagsmat! Servera med sallad.
Kycklingpaj
4 portioner
en sats pajdeg, t.ex. denna
1 grillad kyckling
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 burk skivad ananas
2-3 msk hot chilisås
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
svartpeppar
1/2 dl riven ost
Förgrädda pajdegen. Dela kycklingen i mindre bitar. Skölj och ansa purjon, strimla den sedan. Skölj och finhacka paprika. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs ihop purjo, paprika, och kyckling i en stekpanna. Tillsätt chilisåsen och vetemjölet. Häll i matlagningsgrädden, rör om och låt allt småputtra några minuter. Blanda till sist i ananasen och mal över svartpeppar. Fyll pajskalet med kycklingröran, strö över lite riven ost. Kör in i ugnen (225 grader) ca 15-20 minuter. Servera med sallad.
Anonymous says
Såg jättesmarrig ut verkligen! Kul blogg att läsa för inspiration i köket!
Vit Magnolia says
Ja, håller med anonym, man får verkligen massa inspiration från din blogg!
Lisa says
Mums vad god den såg ut. Hmm kanske vore något för kvällen?!
Anna says
Yummi säger jag!
Har just lagat en variant med aubergineskivor i botten på formen istället för pajdeg (följer gi så gott det går). Kan rekommendera den varianten om man nu gillar aubergine…
linaliten says
Är glad att jag hittade din blogg och all inspiration! 🙂 Testade pajen igår och den var riktigt god!
Anonymous says
Jättegott! Och det bästa- specielt när man är småbarnsfamilj…snabbt och enkelt!
lina says
Anonym: Visst är den mumsig! Kul att den föll er i smaken.