Den här goda kycklingpajen med bland annat paprika, ananas och chilisås utgjorde vår söndagsmiddag igår, men hade gärna mumsat den även denna regniga höstdag:) Tycker det är en paj som gör sig perfekt de ruggiga, kyliga dagarna. Justera styrkan efter smak och tycke och servera gärna en sallad med granatäpple och fetaost till.
Kycklingpaj
4 portioner
en sats pajdeg, t.ex. denna eller denna
1 grillad kyckling (alt kycklingfileér som skärs i bitar och steks)
1/2 gul lök
1/2 gul lök
1/2 purjolök
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 gul paprika
1 burk skivad ananas
3-4 msk hot chilisås (alt vanlig)
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk sambal oelek
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt, svartpeppar
Gör pajdegen och låt den vila i kylskåp en stund. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i mindre bitar. Skölj och ansa purjon, strimla den sedan. Skala och hacka lök. Skölj och finhacka paprika. Skär ananasen i mindre bitar. Fräs ihop purjo, lök, paprika, och kyckling i en stekpanna. Tillsätt chilisåsen och vetemjölet. Häll i matlagningsgrädden, rör om och låt allt småputtra några minuter. Blanda till sist i ananasen och smaka av med salt och svartpeppar. Fyll en pajform med kycklingröran, kavla ut pajdegen och fördela över, pensla med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med sallad.
Sara på Vardag.nu says
Älskar paj! Paj och soppa, det är mina vardagsfavvos. Perfekt ett stoppa ner lite allt möjligt i, och enkelt att äta på köpet. Gillar att det är så mycket grönt i din kycklingpaj här!
Lina Abrahamsson says
Ja, paj funkar alltid:) Perfekt om man har rester att göra av med, bara hiva ner och gå på känn, brukar alltid bli gott:) Soppa är ju gudomligt också, speciellt i detta höstrusket!
åsa secher says
Hej! Du som är matintresserad och tar så fina bilder, vet du om att du kan tävla på Instagram med en bild på din läckraste kycklingrätt och vinna biljetter till att se finalen av Årets Kock live? Bara att ladda upp och tagga #gulapippin 🙂 Läs mer här: http://gulapippin.se/ //åsa
Lina Abrahamsson says
Spännande! Ska kika in, tack för tipset:)