Lagade smarriga kycklingenchiladas till middag idag. Använde mig av färdiggrillad kyckling så det blev riktig snabbmat. Dessa enchiladas gör sig allra bäst tillsammans med tomat & avokadosalsa, någon sorts bönröra (eller go greens bönsalsa) och en klick yoghurt!
Kycklingenchiladas
4 portioner
8 tortilliabröd (mindre storlek)
1 grillad kyckling
ca 200 g fryst spenat
1 burk majs
1 burk creme fraiche
2-3 msk chilisås
salt, peppar
lite olja
ca 1 dl riven ost
Dela kycklingen i mindre bitar. Tina spenaten. Häll av spadet från majsen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs kyckling, spenat och majs. Tillsätt creme fraiche och chilisås, smaka av med salt och peppar. Låt småputtra någon minut. Fördela kycklingröran på tortilliabröden, vik ihop och lägg på en plåt med skarven nedåt. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen (200 grader) ca 10-12 minuter. Servera med tomat och avokadosalsa, bönröra och yoghurt.
Sofy says
Mums filibaba Lina!
Sara says
Låter väldigt gott och enkelt, vad mer kan man begära? 😉
Bevemyrs blogg says
Det där ser verkligen jättegott ut! /Karin
Joanna says
Brukar kolla in här ibland och såg först nu att du var dietist! Jag läser till dietist i Umeå just nu. Vart läste du, och i vilken kommun jobbar du!?
Kram Joanna
Hanna says
Ser jättegott ut! Jag åt kyckling fajitas på Friday's igår, det var riktigt gott;)Älskar guacamaule!
Kryddburken says
Ah vilken härlig kombination av smaker, med salsa o yoghurt till kan jag tro det blir riktigt gott! Hur mås det annrs, allt bra med maggen? Kram…
lina says
Sofy: Jajamensan!!!
Sara: Precis, perfekt i vardagen!
Karin: Ja, testa vetja!
Joanna: Jag läste också i Umeå. Jobbar nu i en grannkommun, Nordmaling. Vilken termin läser du?
Hanna: Guacamole är toppen!!!
kryddburken: Jo, det mås ok! Lite tungt så här i slutet men det får man räkna med:)