Denna kryddiga linsgryta kan överraska även den mest kräsna linsätare så var inte rädd att testa även hos skeptiker där hemma:) Lättlagad med indiska influenser, smakar fantastiskt gott! Servera den gärna tillsammans med naanbröd eller stekpannebröd.
Kryddig linsgryta
4 portioner
4 portioner
1 ½ msk rapsolja
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 röd chili, finhackad och urkärnad
En bit färsk ingefära, ca 3-4 cm, riven
2 tsk gurkmeja
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl röda linser
En påse färsk bladspenat, ca 65 g
Hetta upp rapsolja i en kastrull eller en stekpanna och fräs lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, kokosmjölk och buljongtärningar, låt koka upp.
Skölj linserna och lägg i linserna i grytan, låt puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter eller tills linserna har lagom konsistens. Tillsätt eventuellt lite vatten om den blir för tjock.
Vänd i spenaten och servera grytan direkt, gärna tillsammans med stekpannebröd eller naanbröd.
Hej!
Låter spännande, men om man har svårt för kanel och kardemumma i mat – skulle du ersätta dessa med ngn annan krydda då eller bara hoppa över dem? Tänker att det låter som om lök, vitlök, chili och ingefära kommer sätta bra smaker ändå…?
Tack för trevligt recept!
Hej! Då skulle jag nog bara hoppa över dessa kryddor, absolut inget måste utan det blir garanterat gott ändå:)