Här är en snabb och krämig variant på lasagne som jag brukar göra med färska lasagneplattor. Idag blev det en vegetarisk fyllning med zucchini, paprika, vitlök och tomatås, men det funkar ju att fylla med i princip vad som helst. Hacka upp små grönsaksslattar som ligger långt inne i kylen och komplettera med tomatsås (färdig om man vill ta en riktig genväg) samt smakrik ost. Vardagssnabbt, smakrikt och gott.
Jag klickade i lite philadelphiaost och fick ett riktigt krämigt resultat. Kan också tänka mig att det skulle bli mums med lite fetaost och oliver i denna lasagne. Servera med grönsallad!
Krämig Vardagslasagne
4 portioner
1 paket färska lasagneplattor (ca 250 g)
1 zucchini
1 röd paprika
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
ca 500 g tomatsås (eller färdig variant)
150 g philadelphiaost
1 dl riven lagrad prästost (eller liknande)
Dela plattorna i mindre bitar, ca 10 cm. Skär zucchini i tunna skivor, hacka paprikan. Stek grönsakerna i lite olja, pressa i vitlök, salta och peppra. Varva sedan tomatsås, grönsaker, philadelphiaost (som du klickar ut) och lasagneplattor i en ugnssäker form. Strö till sist över osten. Kör in lasagnen i ugnen (225 grader) ca 20 minuter. Servera med sallad.
Cornelia says
Oh lasange var riktigt längesen jag åt. Det som är så gott! Tack för påminnelsen ;D hehe.
lina says
Cornelia: Lasagne är en av mina favoriträtter faktiskt, och det är kul att det går att variera så mycket!
Anna says
Philadelphiaost är super att ha i alla rätter tycker jag… jag har det i det mesta! Just nu är favoriten den med smak av tomat & pesto… testat den? Om inte.. gör det!! 🙂
Hallon & Blåbär says
Aha, detta kanske jag skulle använda mina zucchini till som jag fått av grannen. Låter gott!
åsa - hello sugar! says
åh vilket bra middagstips! lasagne var det väldigt länge sedan jag lagade!