Kräftstjärtar passar fint i augusti, och tro mig…denna macka kan man gå över lik för att få njuta av. Kräftstjärtarna har både hetta (av sambal), syra (citron) och gör sig utmärkt på en bit rostat bröd. Passar som en enkel förrätt eller en mättande kvällsmacka.
den vitlöksfrälste kan med gott reslutat pressa ner ca en halv klyfta i kräftröran.
Het/syrlig kräftmacka
1 portion (eller 2 som en förrätt)
1 valfritt bröd, rostat
(ev. 1/2 dl keso)
ca 1 dl kräftstjärtar
1/2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
1 msk pressad citronsaft
hackad persilja
salt, svartpeppar
Blanda avrunna kräftstjärtar med olivolja, sambal, citron och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg eventuellt keso på brödet och toppa med kräftröran.
Fridas kök says
Mums, vilken macka! Jag sparar receptet. 🙂
*emma* says
Gaah vad det såg gott ut!
Vilken fin blogg du har.
/en som gör sin livs viktresa
rubusarcticus says
Hjälp vad gott det såg ut!