En köttfärsgulasch går snabbt att tillaga och värmer väldigt gott i höstrusket. Det bästa med sådana här rätter är ju att de funkar att variera med olika typer av ingredienser. Man tar helt enkelt vad som finns hemma eller anpassar efter vilka smaker som passar dem som ska njuta av måltiden. Här har jag gjort en mild och ganska mättande variant med både köttfärs, potatis och kidneybönor. Vill man hotta till den lite så tillsätt finhackad chili eller sambal oelek.
Mättande köttfärsgulasch
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 5-6 potatisar
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 ekologisk köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 st lagerblad
2 tsk av Santa Marias krydda ”roasted cumin and pepper” (alt spiskummin)
salt, peppar
1 röd paprika, finhackad
1 burk kidneybönor
gräddfil
Skala och hacka lök och vitlök. Skala potatis och skär den i tärningar. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, potatis och köttfärs. Tilllsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, lagerblad och kryddor. Låt koka ca 10 minuter eller tills potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner paprikan och kidneybönorna. Servera gulaschen med en klick gräddfil och gärna bröd.
Precis vad man behöver en ruggig höstkväll 🙂
Martina: Ja, visst är det gott med något värmande så här i hösttider. Vi har haft den ruggigaste veckan man kan tänka sig, så denna satt fint! Trevlig Helg.