Hej måndag och hej februari. Tänkte starta veckan med att bjuda på en uppdaterad variant av den populära kesokakan. Kesokakan är faktiskt ett av de mest populära recepten här på mat.såklart. och jag själv gillar den också väldigt mycket:) Perfekt som mellanmål. Jag gillar framförallt att äta kesokakan som kvällsmål till en kopp te. Den innehåller mycket protein och mättar på ett bra sätt inför natten.
I denna uppdaterade variant har jag tillsatt chiafrön samt smaksatt med min absoluta favoritkrydda kardemumma. Så här års är det gott att servera kesokakan tillsammans med en fruktsallad på apelsin och kiwi. För tillfället hade jag ingen kiwi hemma så det blev äpple istället och det är det som är så bra med denna…går att variera på hur många sätt som helst med olika smaksättningar samt tillbehör.
Som mellanmål är receptet för 2 portioner men det funkar jättebra att dubbla satsen och förvara i kylen ett par dagar.
Kesokaka med chia
2 portioner
2 ägg
2 tsk kokossocker eller råsocker
250 g keso
1 dl mandelspån eller hackad mandel
1 msk chiafrön
1-2 tsk nystött kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och kokossocker, vispa lätt. Blanda ner keso, mandel, chiafrö och kardemumma. Häll smeten i en form alt portionsformar, strö eventuellt över lite mandel och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera kesokakan tillsammans med valfria frukter/bär och eventuellt en klick kvarg med vaniljsmak.
Kommentera