Kesokakan är ett av de mest besökta recepten här på bloggen och jag tycker verkligen den förtjänar sin uppmärksamhet! Ett perfekt mellanmål som går att variera på nästan hur många sätt som helst med olika smaksättningar. Så här i äppeltider har jag gjort en variant med rivet svenskt äpple, kardemumma, mandel och valnötter. Härliga höstsmaker som gjorde sig utmärkt i denna kesokaka!
Kesokaka med äpple och kardemumma
2 portioner
2 ägg
1 tsk råsocker alt kokossocker
250 g keso
1/2- 1 tsk mortlad kardemumma
1 svenskt äpple, rivet
1/2 dl grovt hackad mandel alt hälften/hälften mandel/valnötter
Till servering:
2 msk kvarg vanilj alt naturell smaksatt med vaniljpulver
Några äppelbitar och lite hackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och socker, vispa lätt. Rör ner keso, kardemumma, äpple och mandel. Häll upp i två smorda portionsformar alt en liten form och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt svalna lite och servera sedan med en klick kvarg och toppa med äppelbitar och mandel.
Anette says
Den här lät mums!
Undrar om den funkar att äta dag 2 om man tar fram den och låter sig rumstemperera sig en stund?
Lina Abrahamsson says
Jo, har testat det och det funkar absolut. Tappar lite av den där nygräddade ytan dock. Beror lite på hur man föredrar att äta den också, själv tycker jag den gör sig bäst ljummen:)