Jag tröttnar aldrig på diverse kålsallader med vinägrett, typ ”pizzasallad”! Äter nog dessa i princip dagligen. Så lätt att slänga ihop en sådan sallad, oftast med vitkål och/eller rödkål och ibland tillsätter jag också morot eller paprika. Sedan en enkel vinägrett med vitvinsvinäger, rapsolja, salt, peppar och oregano. Funkar till de allra flesta vardagsrätter. Billig sallad dessutom:) Älskar´t!
Pizzasallad med vitkål & morot
4 portioner
250 g fint strimlad vitkål
2 morötter
vinägrett:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
nymalen svartpeppar
en gnutta flingsalt
1/2 tsk torkad oregano
Strimla kålen fint, gärna med en osthyvel.Riv morötterna. Lägg kålen i ett durkslag. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt svalna och blanda kålen med morötter i en skål. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll det över salladen. Låt gärna stå svalt en stund innan servering.
Kommentera