Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar. Dessa på knäckebröd, tillsammans med rödbetsallad är bland det godaste sättet att känna av julstämningen på:)
Julköttbullar
ca 60-70 st (beroende på storlek)
800 g nötfärs
1 dl ströbröd
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 gul lök, riven eller finhackad
1-2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2-1 tsk malen kryddpeppar (godast blir det om man mortlar hel kryddpeppar)
smör + rapsolja till stekning
Blanda ströbröd och matlagningsgrädde, låt svälla 5 minuter. Blanda ner färs, ägg, lök, vitlök, salt, svartpeppar och kryddpeppar, blanda smeten väl. Forma till bollar. Stek köttbullarna i omgångar, ca 5-10 minuter.
Sara på Vardag.nu says
Åh så gott med julköttbullar! Dags att göra första jättesatsen snart 😉