Till jul vill jag gärna att köttbullarna ska innehålla kryddpeppar. En krydda som ger det där lilla extra och gör att köttbullarna sticker ut och smakar just jul:) Detta recept har hängt med i många år nu och jag älskar dessa. Helst sådär kvällen innan julafton på vörtbröd eller knäckemacka tillsammans med rödbetssallad. Fantastiskt gott!
Julköttbullar
ca 60-70 st (beroende på storlek)
800 g nötfärs (eller blandfärs)
1 dl ströbröd
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 gul lök, riven eller finhackad
1-2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2-1 tsk malen kryddpeppar (godast blir det om man mortlar hel kryddpeppar)
smör + rapsolja till stekning
Blanda ströbröd och matlagningsgrädde, låt svälla 5 minuter. Blanda ner färs, ägg, lök, vitlök, salt, svartpeppar och kryddpeppar, blanda smeten väl. Forma till bollar. Stek köttbullarna i omgångar, ca 5-10 minuter.
Kommentera