Chokladkyssar med mörk choklad, nötter & torkad frukt är favoriter som hängt med ett tag hos mig. Enkla att göra, och lätt att variera med olika sorters smaksättningar. Eftersom jag har julen i tankarna, smaksatte jag idag chokladkyssarna med pepparkakskrydda som visade sig vara en vinnande smaksättning. Platsar helt klart på topplistan över julgodisfavoriter!
Chokladkyssar med julsmak
10 st
100 g mörk choklad
1 dl grovt hackad sötmandel
1 dl riven kokos
1 dl torkad frukt/bär (jag använde en blandning av russin, tranbär & gojibär)
1/2 tsk pepparkakskrydda
Smält chokladen i mikron. Blanda ner övriga ingredienser och klicka ut med sked på ett bakplåtspapper. Låt svalna i kyl ca 20 minuter.
Petra Månström says
Wow, Lina – du har ju lyckats få in hur många som helst av mina favoriter – pepparkakskrydda, kokos, mörk choklad… Måste testas!
Josefin says
Se supergott ut, var hittar du pepparkakskrydda? Jag letade efter det igår på vårt Hemköp utan framgång 🙁
lina says
petra: Ja, testa! En hit enligt mig själv:)
josefin: Pepparkakskryddan finns i de flesta butiker. Hittade min på ica, santa marias.
Daniel Roos says
Hej Lona det här är nice. JAg kör faktiskt något likannde till en av mina desserter nu med kanderade apelsinskal riktigt gott och enkelt. Ha det så bra mvh Daniel
carolina says
jag gjorde jumärkchokladtryffel med pepparkakssmak förra året, och det var helt underbart! kryddorna går väldans br aihop med choklad roligt nog, eftersom båda smakerna är favvosar hos mig 😀
KarinW says
Smarrigt det där Lina!
Det kommer att bli en chokladig jul, det känner jag på mig!