Har gjort en sats inlagd gurka nu. Finns inget mumsigare än dessa på en leverpastejmacka. Även gott som tillbehör till strömming, lax, biffar eller kötträtter. Delicious!!!!
Inlagd gurka med dill
1 gurka
2 msk socker
2 msk ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
2 krm salt
en näve hackad dill
Skär gurkan i tunna skivor. Blanda socker, ättiksprit, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i gurkskivorna och strö över dillen.
Här är en liknande variant på inlagd gurka, fast med honung. Väldigt gott det också.
Cecilia says
Åh, det vill lägga in gurka vill jag också göra. Gott!
Anna says
Ska lagen kokas upp så sockret löses upp eller det kanske det gör ändå. Och ska gurka stå och dra några dagar eller går det att äta det på en gång? Jagblev så sugen NU! 😉
//Anna
lina says
Anna: nä, den behöver inte kokas upp. Gurkan ska gärna stå och dra i någon timme (eller mer) innan servering. Supergott!!!
tina says
Jag är barnsligt förtjust i inlagd gurka!