Jag har överdoserat brysselkål de senaste veckorna! Butikerna har haft bra pris och den har verkligen varit efterlängtad. Lättkokt med en god rapsolja och lite flingsalt eller råstekt i smör och olja, så föredrar jag brysselkålen. Den är också väldigt god inlagd som i detta recept. Passar bra som tillbehör till stekt fisk, köttbullar/köttbit eller som pålägg på grovt bröd. Här använde jag endast brysselkål och morot men man kan ju förutom brysselkålen blanda med andra goda grönsaker som tex blomkål, romanesco och grönkål.
Inlagd brysselkål
300 g brysselkål
1-2 morötter
2 dl ättikssprit
2 dl vatten
3/4 dl strösocker
1/2 msk salt
Några vitpepparkorn
1 lagerblad
Ansa brysselkålen och dela den på mitten. Skala morötter och skär i sneda slantar. Koka upp ättikssprit, vatten, socker, salt, vitpeppar och lagerblad, lägg i grönsakerna och låt dem koka med i några minuter och stäng sedan plattan. Låt svalna lite och häll upp i rena burkar. Förvara i kylskåp.
Kommentera