Efter tystnaden kommer här ett våffelinlägg. På måndag infaller våffeldagen. Endast en dag av alla dessa dagar som numera finns, men dock en av de få jag brukar uppmärksamma. Kanske för att den funnits med sedan barndomen, det finns minnen knutna till nygräddade våfflor med hjortronsylt och grädde:)
Hjortronsylt och grädde är nog fortfarande min ”favorittopping” på en våffla. Gärna till en kopp kaffe, ute i solen. Äter jag våfflor som en lunch/middag, får det dock gärna vara lite matigare tillbehör. Dessa spenatvåfflor är toppade med en enkel tonfiskröra som förutom tonfisk innehåller kvarg, rödlök, äpple och citronpeppar. Fantastiskt goda! Ett tips från mig inför våffeldagen.
Spenatvåfflor med tonfiskröra
8-10 laggar
75 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkel
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
ca 1 dl fryst hackad spenat (tinad)
Smält smör eller margarin i en kastrull. Blanda mjöl, dinkelmjöl, salt och bakpulver i en hög skål. Blanda i hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, äggen och det smälta smöret. Blanda till sist i spenaten. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna gyllenbruna. Toppa med färsk bladspenat och tonfiskröra.
Tonfiskröra
1 burk tonfisk (i vatten)
1/4 rödlök, finhackad
ca 1 1/2-2dl kvarg
1/2 äpple, finhackat (gärna syrlig sort)
ca 1 tsk citronpeppar
ev extra salt/svartpeppar
Blanda tonfisk med lök, kvarg, äpple och citronpeppar. Smaka av och krydda ev lite extra med salt och peppar.
Några andra toppingförslag hittar du här.
Min Lilla Kokvrå says
Kul att du är tillbaks 🙂
Sylt och grädde är nog min ”favvo” men även en vuxnare variant med creme fraiche, röd lök och caviar tillhör favoriterna
milla says
Vilken smarrig variant på våfflor detta vill jag prova:)