Fick ett plötsligt sug efter hummus. Var tvungen att mixa ihop en sats. Älskar hummus som pålägg, framförallt på knäckemacka. Den här varianten smakar mycket citron vilket jag gillar. Blir gott till kvällsfikat lite senare. Ha en fortsatt fin kväll!!!
Citronsmakande Hummus
1 burk kikärter (400 g)
1 liten delad vitlöksklyfta
1/2 finhackad chili
1 1/2 msk pressad citronsaft
2 msk rapsolja
persilja
salt, svartpeppar
(ev 1 msk tahini)
Mixa kikärter, vitlök, chili, citron, olja och persilja. Smaka av med salt och peppar. Förvara kallt i en burk med lock.
Jösses vad gott det ser ut. Fick enorma hummus-cravings nu. 🙂
Ser väldigt gott ut. Även gott att fritera – Falafel. Jobbar i Falafelstaden i Sverige. Malmö
Tina: Det var precis det jag fick igår, måste bara ha det:)
Dennis: ja, falafel är ju toppen!
Mmm, vad smarrigt det såg ut! Lite gravidcravings kanske? Skönt om det håller sig till hummus! =)
Sofia: Jo, nog är dte gravidcravings alltid. Tyvärr håller det sig inte endast till nyttigheter som hummus, utan det kan lika gärna var lakrits eller B&J glass:)
Det här receptet lånar jag gärna med mig när jag åker till Turkiet i höst 😉
Där äter vi mycket Tahini, eller Tahin som det heter där. Tahin och Pekmez, som är en druvmelass, äter vi varje morgon. Turkarna själva äter mycket av det på vintern, det skyddar mot förkylningar, hjärtproblem och annat, sägs det.
Gott är det i allafall.
Birgitta: Åh, ska du åka till Turkiet. Vad härligt! Deras matkultur är ju underbar!!!