Den populära kesokakan som passar perfekt när suget sätter in så här på eftermiddagen. Här med höstsmaker som äpple, kardemumma och mandel.
Kesokaka med äpple och kardemumma
2 portioner
2 ägg
1 tsk råsocker alt kokossocker
250 g keso
1/2- 1 tsk mortlad kardemumma
1 svenskt äpple, rivet
1/2 dl grovt hackad mandel alt hälften/hälften mandel/valnötter
Till servering:
2 msk kvarg vanilj alt naturell smaksatt med vaniljpulver
Några äppelbitar och lite hackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg och socker, vispa lätt. Rör ner keso, kardemumma, äpple och mandel. Häll upp i två smorda portionsformar alt en liten form och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Låt svalna lite och servera sedan med en klick kvarg och toppa med äppelbitar och mandel.
Kommentera