Frukostrecept är alltid populärt och jag upplever att det är många som vill hitta tillbaka till sina frukostrutiner så här efter sommaren. I mitt ”frukostarkiv” finns det många olika recept och eftersom jag själv älskar frukost och tycker att det är viktigt att få en bra start så är recept inom denna kategori något jag gärna skriver om. Min frukost så här års består nästan alltid av en gröttallrik och denna variant är en favorit som jag vill dela med mig av. Kokad på havrekli och med höstsmaker som svenskt äpple, kanel & mandel. Underbart god:)
Höstgröt med havrekli, äpple och mandel
1 portion
1 dl havrekli
2 1/2 dl vatten
en gnutta salt
1 svenskt äpple, tärnat i fina tärningar alt rivet
1 tsk linfrö
1/2 tsk kanel
1/2 msk russin
6 mandlar, grovt hackade
Blanda havrekli, vatten och salt. Låt gröten koka på svag värme i några minuter. Blanda ner äpple, linfrö, kanel och russin. Rör om och häll upp gröten på tallrik/skål. Toppa med några äppelbitar och den hackade mandeln, servera med mjölk, havre- eller mandeldryck.
Kommentera