Dessa räkor i het sås, är en återkommande favorit här hemma. Receptet kommer ursprungligen från den nedlagda tidningen Laga Lätt, och lättlagat är precis vad det är! Fungerar lika bra till vardags som till helg tycker jag. Tänk på att rätten är ganska hot, anpassa/minska gärna kryddningen om ni serverar barn eller andra ”kryddkänsliga” individer:) Gott att servera tillsammans med fullkornsris eller ett gott bröd!
Räkor i het sås
4 portioner
1 kg räkor med skal
3 scharlottenlökar (små)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 stjälkselleri
2 msk tomatpuré
1/2 tsk tabasco
1 tsk worcestersås
2 dl mellan eller matlagningsgrädde
1 lime
olja till stekning
salt, svartpeppar
dill
Skala räkorna. Skala och hacka löken, skär paprika och selleri i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn grönsakerna några minuter. Tillsätt tomatpuré, tabasco, worcestersås och grädde. Pressa ca 1-2 msk lime över såsen, smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna strax innan servering och rör om. Garnera med dill och servera grytan med en limeklyfta.
patrik says
Låter väldigt gott måste jag säga!!www.sportochspelkocken.se
milla says
En rätt som passar mig perfekt 🙂
Monica Abersten says
låter jättegott! ska testa i morgon!