Det är inte så väldigt ofta vi äter korv här hemma, och just därför blir det desto godare när det väl händer. Att äta den så där rakt upp och ner har jag dock lite svårt för. Jag vill gärna ”piffa” till min korv lite:)
Dagens middagskorv blev en hot variant med äpple, keso & sambal oelek. Kanongott! Funkar ju bra att bara ”hotta” till halva korven om man har barn som föredrar den milda varianten. Till korven serverades potatismos & morotsstavar. Helt vanlig husmanskost. I like!
Het ugnsgratinerad korv
4 portioner
500-600 gram falukorv
2 msk tomatpuré
1 äpple, i tunna skivor
200 g keso
sambal oelek efter smak (jag använde ca 2 tsk, och det blev ganska hot)
nymalen svartpeppar
1/2 dl riven parmesanost
Skär skåror i korven, men inte ända ner. Lägg den i en ugnssäker form. Bred tomatpuré i mitten av varje skiva och stoppa sedan ner några äppelbitar. Blanda ihop keso och sambal, och bred ut det som ett täcke över korven. Strö över lite nymalen svartpeppar. Toppa med parmesanosten. Gratinera i ugnen (200 grader) ca 15-20 minuter. Servera med potatismos eller ris, samt grönsaker.
Kommentera