Ja, funderar ni över kvällens dessert så har ni hittat den! Den vita kladdchokladtårtan från arla är en dröm som smälter i munnen. Perfekt när det vankas middagsbjudning eller födelsedag eftersom den går att förbereda i god tid innan och förvara i frysen (blir lika god ändå, jag har testat).
Tårtan är också lätt att variera genom att servera olika typer av frukter/bär till, varför inte efter säsong. I receptet serveras tårtan med exotiska frukter. Jag har två favoritsmaksättningar: lingon och passionsfrukt (dock inte tillsammans). Lingon tycker jag funkar fint nu på hösten, och även till jul. Hallon bryter också av fint mot den söta vita chokladen. Ni måste testa!
Gillar ni inte vit choklad, kan jag tipsa om denna smarriga chokladfudgekaka istället.
Johanna Arogén says
Det ser onekligen kanongott ut! Tack för tipset. Ha en riktigt skön lördag!
Lina Abrahamsson says
Den är kanonmumsig! Ha en skön lördag du också.
Petra Liuski says
Verkar jättegott! Fräscht med bär i, det bryter nog av fint som du skriver. Jag brukar blanda tranbär i kladdkaka – samma där. Smarrigt.
Lina Abrahamsson says
Tranbär borde bli kanongott till denna söta tårta, måste jag testa!
lisa says
Jag älskar denna! Har bjudit på den till fest, vardag, dop mm
Såhär är min favorit version:
http://lisasgodbitar.blogg.se/2011/july/vit-kladdkaka-med-gradde-och-jordgubbar.html
/ Lisa
Lina Abrahamsson says
Åh, vad god din variant såg ut! Kan tänka mig den som dessert till midsommar tex.
Alexandra - kärlek på tallrik says
Åh, wow, det ser helt fantastiskt ut! Och jag är en sådan där barnslig person som bara ÄLSKAR vit choklad <3 MUMS!
Lina Abrahamsson says
Jag är tokförtjust i vit choklad när man använder det i desserter och bakverk. Men att bara äta den rakt upp och ner gillar jag inte, blir för sött helt enkelt. Måste brytas av med ngt syrligt tycker jag.
Mattias says
Ser jättegott ut. En får tacka för tipset!