Nämnde tidigare att havrekligröt är min favorit för tillfället, och just nu gärna serverad så här, med blåbär, vanilj och mandlar. Gudomligt god start på dagen.
Kan också rekommendera att testa servera havrekligröt till barnen. Många barn brukar uppskatta mannagrynsgröt, och konsistenserna påminner faktiskt om varandra, så testa!
Havrekligröt
1 portion
1 dl havrekli
2 1/2 dl vatten
en gnutta salt
1 krm ekologiskt vaniljpulver
ca 1/2 dl blåbär (frysta el färska)
några mandlar
Koka havrekli, vatten och salt på svag värme tills gröten tjocknat, ca 5 minuter. Rör ner vaniljpulver och blåbär. Toppa med mandlar och servera med mjölk.
Marika says
Det här ska jag helt klart testa! En annan god gröt jag kan tipsa om som har samma konsistens är polentagröt – verkligen en favorit till hösten 🙂
Lina Abrahamsson says
Tack för tipset! Har bara ätit stekt polenta, men aldrig kokat gröt av det. Ska absolut testa.
Sara på Vardag.nu says
Det här ska jag testa!
Lina Abrahamsson says
Jättegod grötvariant enligt mig. Även att blanda häften/hälften av havregryn/havrekli är gott!