Snacka om att rödbetor håller sig länge i kylen! Vet inte hur länge jag haft en halv påse liggandes där. Igår kom de i alla fall till användning i en enkel ljummen sallad som serverades med älgfärsbiffar. Smakade super!
Ljummen sallad med rödbetor, mathavre & spenat
1 påse färsk spenat
3 dl kokt mathavre
4-5 ugnsbakade rödbetor
1/2 msk olivolja
salt, peppar
50 g fetaost
(ev flytande honung)
Börja med att baka rödbetorna med skal i ugnen (225 grader), ca 50 minuter. Skala dem under rinnande vatten och skär i klyftor. Blanda mathavre med spenat och fördela rödbetorna ovanpå. Ringla över olivolja, salta och peppra. Toppa med smulad fetaost. Ringla ev lite flytande honung över.
Älgfärsbiffar
4 portioner
400 g älgfärs
1/2 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 hackad gul lök
salt, peppar
1 tsk torkad timjan
olja+smör (till stekning)
Blanda färsen med havregryn, potatismjöl, mjölk och ägg. Hacka löken och blanda i den tillsammans med salt, peppar och timjan. Forma till små biffar och stek dem några minuter på varje sida.
Petra says
Rödbetor är gott, tyvärr är jag jättedålig på att äta sådana…