Jag fortsätter på grönkålstemat och bjuder idag på dessa mumsiga grönkålssnittar med marinerade räkor. Passar perfekt att fira in helgen med dessa tillsammans med ett glas bubbel. Snittarna fungerar också bra när man vill bjuda på lite matigare tilltugg till glöggen och jag skulle absolut kunna tänka mig dessa som ett inslag på julbordet också:)
Grönkålen har jag friterat lite snabbt men om man tycker det känns besvärligt går det också att steka den i en stekpanna med rapsolja. Börja isåfall på hög värme tills pannan fått värme och sänk sedan till medel och stek grönkålen frasiga.
Önskar er en trevlig helg och hoppas ni testar dessa nu:) Kram.
Grönkålssnittar med marinerade räkor
Ca 10-12 snittar
140 g handskalade räkor
1 msk kallpressad rapsolja
1/2 lime, saften
Cayennepeppar
Chiliflakes
1 pressad vitlöksklyfta (liten)
Flingsalt
Svartpeppar
100 g grönkål
3 dl rapsolja
Salt
Marinera räkorna i rapsolja, lime, cayennepeppar, chiliflakes och vitlök. Smaka dig fram hur mycket hetta du vill ha från cayenne och chili, jag tog ca 1 krm cayenne och bara lite chiliflakes. Salta och peppra och låt räkorna stå tills grönkålen är klar. Bryt grönkålen i mindre bitar lagom till snittar. Hetta upp rapsoljan till 160 grader och fritera grönkålen tills den tystnat, lägg upp på hushållspapper och salta lätt. Toppa grönkålen med räkorna, dra något varv med svartpepparkvarnen och servera direkt.
Jag älskar den här tapa med grönkålssnittar med marinerade räkor. Ett fantastiskt recept. Mycket välsmakande. Tack.