Jag har ju tidigare tipsat om julsalladen extra allt med bla grönkål, rödkål, apelsin, granatäpple, fikon och valnötter. En helt fantastisk sallad! Känner man för att göra en lite enklare sallad till julbordet vill jag rekommendera denna grönkålssallad med senapsvinägrett, äpple & rostade valnötter. Den innehåller få ingredienser och smakar otroligt gott till den övriga julmaten.
Vill man ha grönkålen lite mjukare kan man ”slaka” den innan, alltså hälla hett vatten över. Jag tycker personligen inte det behövs i denna sallad utan det räcker att massera in vinägretten väl. Men det är en smaksak:)
Vill passa på att önska er en trevlig Lucia och helg!
Grönkålssallad med senapsvinägrett, äpple & rostade valnötter
1 1/2 dl valnötter
200 g grönkål
2 äpplen, gärna Ingrid marie
Vinägrett:
1 tsk honung
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
1/2-1 tsk flingsalt
Svartpeppar
Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Finhacka och skölj grönkålen och ”slaka” den eventuellt. Låt rinna av ordentligt. Blanda honung, senap och vitvinsvinäger i en skål, vispa i oljan och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Lägg över grönkålen i en stor skål och häll på vinägretten, massera in den ordentligt. Hacka äpplen i bitar och tillsätt, toppa med valnötterna.
Kommentera