Tänk att det är första advent till helgen. Inget julpynt, inga julklappar inhandlade och knappt något julbak ännu. Jag har inte hunnit med och inte orkat. Julen är absolut mysig men hysterin kring den kräks jag nästan åt numera. Klarar inte av stressen och överflödet av både mat och klappar.
Jag ska göra mitt bästa för en lugn december och jul. Man behöver inte hinna med allt. Glöggar gör jag dock gärna och här kommer ett lite matigare tilltugg som passar bra både till glöggen och som en enkel måltid nu i december. Grönkålspizza med fetaost, rödlök & granatäpple. Så himla gott! Supersnabb och enkel att tillaga också, speciellt om man använder en färdig pizzabotten som jag gjort.
Här hittar ni också några andra goda tilltugg till glöggen:
Två enkla tilltugg med ädelost
Saffransbollar med smak av lime
Grönkålspizza
1 pizza
1 färdig pizzabotten
1 dl creme fraiche
2 1/2 dl ost, riven
Ca 200 g grönkål
1 msk rapsolja
Salt
1/2 rödlök, i skivor
150 g fetaost
Salt, svartpeppar
Granatäpple
(citronskal)
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pizzabotten på en plåt och bred över crème fraîche. Lägg på osten. Dela grönkålen i bitar och fräs i oljan en stund så den mjuknar lite, salta. Lägg grönkålen på pizzan tillsammans med rödlök och smula över fetaost. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Smaksätt eventuellt med salt och peppar. Lägg på granatäppelkärnor och riv gärna över lite citronskal. Skär pizzan i bitar om den ska ätas som tilltugg, fungerar bra att äta både varm och kall.
Kommentera