Hej på er! Hoppas ni hade en trevlig valborg igår. Här har det varit krassligt värre hela veckan (därav frånvaron), men en god grillmiddag blev det i alla fall i det trista vädret. Lite smått och gott som fläskfiléspett, älgkött, chorizo och majskolvar fick samsas på grillen. Detta serverades med potatis, morot, rödlök & soltorkade tomater som fick gotta ihop sig i ugnen med lite olivolja och flingsalt. En enkel sallad, kalla röror (en med feta & en med äpple/pepparrot) samt bröd och valborgsmiddagen var komplett. Eller nästan….vi avslutade ju med god dessert också – vit chokladmousse med citron, som är ljuvligt len och god. Tyvärr var jag lite lat med kameran igår….men desserten fastnade i alla fall på bild:)
Det är ett recept som kommer från arla, men jag har ändrat lite i mängderna. Främst har jag minskat på grädden, eftersom jag tycker att den goda choklad/citronsmaken försvinner om man har i för mycket grädde. Det är en ljuvligt god chokladmousse som får en fräsch touch av citronsmaken. Konsistensen är inte riktigt lika ”fluffig” som en mousse ska vara, utan mer krämig. Dock riktigt len och underbar!
Vit chokladmousse med citron
8 st portionsformar (i den storlek som på bilden)
3 1/2 dl vispgrädde
300 g vit choklad
2 ägg
rivet skal och pressad saft av 1 citron
2 dl kesella (10%)
till servering:
rostad mandel
hallon
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter. Vispa upp äggen och tillsätt choklad, citronskal och saft under kraftig omrörning, gärna med elvisp.Vänd ner kesella och sist grädde. Häll upp moussen i små portionsformar. Låt stå i kyl några timmar. Toppa med mandel och hallon vid servering.
Hallon & Blåbär says
Ser alldeles fantastiskt gott ut.
Hoppas du har en bra helg!
Anna says
Ser supergott ut! Mums
Ulla Yngvesson says
Försvinnande gott!
Lina Abrahamsson says
Visst är det:)!