Åhej vad längesedan en update på bloggen nu! De första månaderna som egenföretagare har varit intensiva minst sagt. Nu ser det lugnare ut i juni och därmed mer tid till mat.såklart vilket glädjer mig. Har saknat detta ju!
Just nu njuter vi av långhelg och ikväll blev det grillat. Väldigt enkelt med grillade kycklingfileér, ris, sallad, majskolvar, halloumiost och en god rabarberchutney som jag kokade tidigare idag. Den sötstarka chutneyn var klockren till både kycklingen och den salta halloumin. Rekommenderas skarpt!
sötstarkt chutney som funkar finemang till den grillade kycklingen.
Rabarberchutney
350 g rabarber
1 gul lök
2 msk smör
2 1/2 dl strösocker
1 kanelstång
3 msk vatten
1 1/2 -2 tsk sambal oelek (alt mer om man vill ha mer styrka)
Skölj rabarbern och skär den i tunna skivor. Skala och hacka löken. Hetta upp smör i en kastrull, fräs lök och rabarber. Tillsätt socker, kanelstång och vatten. Låt koka utan lock i ca 25 minuter eller tills det tjocknat. Tillsätt sambal oelek och smaka av. Servera kall till grillad kyckling eller kött.
Read more: http://www.mylivesignature.com/mls_wizard2_1.php?sid=54488-135-9D491FC1BB4674F31556102B1DB53FD5#ixzz0kuiCsG0g
Hovkonditorn says
Det låter mycket gott! Trevlig helg!
Emma says
Egen företagare, vad roligt! 🙂 Så du jobbar som dietist på heltid nu?
Matarkivet says
Grillat är godast, så är det ju. Kan tänka mig att chutneyn och halloumin blir hur gott som helst ihop.
lina says
Hovkonditorn: Å, ja! Tack detsamma!
Emma: Jag jobbar med olika dietistuppdrag, och just nu flyter det på vilket är skoj!
Matarkivet: Ja, det var en klockren kombo helt klart!
Mårtenssons kök says
Så gott det låter, hoppas vi kan springa fast i lite mer rabarber så vi kan prova detta. Kul med lite nya idéer till de goda stjälkarna.
NinaS. says
Oh, det måste vara mycket gott! Just ett recept på rabarberchutney har jag letat efter på sistone och just detta verkar vara perfekt för mig att prova 🙂