På tal om grillat. Att grilla pitabröd är fantastiskt gott! Man kan skära bröden i trekanter, ringla över lite olivolja, grilla bröden hastigt och sedan servera som en liten förrätt tillsammans med vitlökssmör. Eller så fyller man sina pitabröd med ingredienser som man gillar, lindar in dem i folie och grillar. Serverade med en sallad blir det som en hel måltid i sig, alternativt lägger man till några goda korvar. Svårare än så behöver det inte vara. Älska grillat helt enkelt! Håller ni med?
mycket gott tillsammans med grillade lammkorvar och pestobönor (kidneybönor+tomatpesto).
elis koncentrerad på sin måltid.
Grillade pitabröd
4 portioner
4 st pitabröd
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 burk kronärtskocka (hjärtan eller bottnar)
ca 15 st kalamataoliver, urkärnade
6-7 st soltorkade tomater
150 g fetaost
färsk oregano
svartpeppar
Finhacka lök och paprika, dela kronärtskockorna i mindre bitar. Hacka oliverna och de soltorkade tomaterna. Blanda allt tillsammans med fetaost, oregano och svartpeppar i en bunke. Fyll bröden med röran. Linda in bröden i folie och grilla sedan ca 10 minuter på lagom värme. Servera med en sallad alternativt goda korvar och pestobönor.
Inspirationen till dessa pitabröd hittade jag i en reklamtidning från ica. Jag passade dock på att stoppa ner lite extra ingredienser jag gillar i mina.
Read more: http://www.mylivesignature.com/mls_wizard2_1.php?sid=54488-135-9D491FC1BB4674F31556102B1DB53FD5#ixzz0kuiCsG0g
SAn says
Åhh, grillat är godast! Och det där såg riktigt smarrigt ut 🙂
Maria says
Åh så gott!
Hovkonditorn says
Ser fantastiskt gott ut!
Linn @ istället för nudlar says
åh, vad trevligt med pitabröd på grillen! Såg gott ut. Nej nu blev jag hungrig. Dags för mat.
Ann-Louise says
Tack för påminnelsen! Nästa gång blir det ett par pitabröd på grillen.
Elina vägbom anderzzon says
Visst är grillat gott! Ser jättefint ut!