Det är ingen tvekan om att grillsäsongen 2013 är igång! De fina dagarna vill man ju helst bosätta sig utomhus, och då är det gott och smidigt med grillkäk.
Igår hamnade dessa fiskspett med lime på grillen. Underbart goda tillsammans med en fräsch mango- och avokadosalsa samt fullkornsris.
Även om jag gillar det mesta på grillen, är nog fisk i någon form favoriten. Kan vara lite knepigt att grilla ibland dock, fastnar lätt. Har ni tips på hur man grillar fisk på bästa sätt så dela gärna med er:)
Grillade fiskspett med lime
4 portioner
Ca 300 g laxfilé
Ca 300 g vit fisk (ex torsk, sej, hoki)
2 st lime
salt, citronpeppar
Dela fisken i stora kuber, klyfta limefrukterna. Trä upp fisk och lime på spett, krydda med salt och citronpeppar. Grilla några minuter på varje sida, servera med salsa och fullkornsris.
Mango- och avokadosalsa
1 mogen mango, tärnad
1 mogen avokado, tärnad
1/2 gurka, urkärnad och tärnad
1/2 röd chili (spansk peppar), finhackad
1 lime (saften)
2 msk olivolja
(ev rödlök, finhackad)
salt, svartpeppar
Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och svartpeppar. Servera till grillad fisk, kött eller kyckling.
Min Lilla Kokvrå says
Ja, nu har grillen åkt fram och vi hade grillpremiär här hos oss igår. Nu väntar många härliga utedagar med grillat på menyn. Man ser verkligen fram mot värmen och att kunna vara ute nu efter denna långa vinter. Nu kan det bara bli bättre…eller hur?
joacim / matkoma says
Det här låter för gott för att inte testas! Tack 🙂
Uppochhoppa says
Åh vad gott det ser ut! Det här ska vi göra hemma, lime är ju så himla gott, särskilt ihop med mango!