En Pavlova passar i nästan alla lägen, men speciellt på sommaren tycker jag. Helst lägger jag på ett lager syrlig citronkräm, grädde och så det viktigaste: ett berg av färska frukter och eller bär. Gärna jordgubbar till midsommar, men underbart också att blanda flera olika sorters sommarbär. Perfekt midsommartårta då botten görs dagen innan, och vid servering toppar man bara tårtan med citronkräm, grädde och valfria frukter/bär. Enkelt och makalöst gott!
Vill passa på att önska er en glad midsommar också! Hoppas ni får sol,sill och härligt umgänge:)
Midsommarpavlova (med Per Mobergs pavlovabotten)
4 st äggvitor
2 dl strösocker
1 msk maizenamjöl
1 tsk ättikssprit (12 %)
Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om ordentligt. Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper i en jämn cirkel. Grädda bottnen i mitten av ugnen i ca 1 timme och 15 minuter. Stäng sedan av värmen och låt botten stå kvar i ugnen i minst ett par timmar eller över natten.
Lemon curd (köpt eller egen)
Vispgrädde, vispad
Jordgubbar/andra bär/frukter
Vid servering: bred på ett lager lemon curd och sedan ett lager grädde, toppa med ett berg av jordgubbar.
tina says
Hurra för pavlova! Vi gjorde en liknande men med rabarbercurd i, tidigare nu i juni. Så himla gött!
Emmy says
Pavlova det är sommar det! Ett tips är att använda äggulorna som blir över till att göra egen citronkräm och fylla tårtan med 🙂
Glad midsommar!
Alexandra - kärlek på tallrik says
Mmmm, pavlova är ju ungefär det bästa som finns, och som midsommartårta passar det oslagbart bra! Hoppas midsommar var riktigt trevlig 😀