Nu är det dags att välkomna en gästbloggare här på mat.såklart. Karolina kommer att bjuda på julinspiration i tre stycken inlägg. Först ut är två härliga glöggtilltugg som ni inte får missa till första advent! Och en liten presentation av gästbloggaren i fråga såklart:)
Jag som har fått äran att gästblogga här hos Lina heter Karolina och läser till dietist i Umeå. Såklart älskar jag allt som har med mat att göra! Just nu ser jag fram emot att att julbaken ska pigga upp i vintermörkret, och jag tänkte dela med mig av lite jul-inspiration i några inlägg. Jag har själv läst mat.såklart. i flera år. Det känns väldigt kul att få skriva här. Hoppas ni gillar mina recept!
Lagom till första advent ska jag tipsa om mina bästa glöggtilltugg, ädelostquesadillas och bacondadlar. Jag gillar att balansera upp den söta glöggen med sälta, som här finns i osten och baconet. Det blir en underbar smakkombination. Testa detta på söndag!
Quesadillas med ädelost och honung
8 tortillabröd
140 gram ädelost
2 msk flytande honung
Smula osten på hälften av tortillabröden och ringla över honung. Lägg över ett till bröd som lock. Stek i torr stekpanna, ca 1-2 minuter på varje sida, till de har fått lite färg.
Baconinlindade dadlar
200 gram torkade dadlar utan kärna
1 paket bacon
Sätt ugnen på 200 grader. Dela baconskivorna på hälften och rulla en halv skiva runt varje dadel. Grädda i ca 20 minuter, till baconet fått lite färg.
Servera till din favoritglögg
Bilder: Karolina Byström
Emmy says
Kul med en gästbloggare!
Mmm… Så gott! Baconlindade dadlar smakade jag första gången på min systers bröllop i somras. Det var på Mallorca och vi fick tapas till cavan. Det var grymt gott. Och när det kommer till quesadillas finns det nog inte variant som jag inte har tyckt om. Det är ett av mina favorit tapas.
Hanna says
Kul med gästspel! Och båda tilltuggen låter perfekta till glöggen!
Petra Liuski says
Härligt initiativ och riktigt kul med gästbloggare!
Anna says
Åh quesadillasen låter ju riktigt spännande… roligt med något annorlunda till jul och inte bara de gamla vanliga pepparkakorna!
Alexandra - kärlek på tallrik says
åh vilka spännande quesadillas, jag har ALDRIG tänkt på den varianten! Perfekt <3
Fröken Dill says
Quesadilla till glöggen – YESSSS!