Godaste fredagsgodiset fixar du själv med några få ingredienser. Chokladbräck är ett säkert kort för både stora och små. Gör dem tillsammans med barnen, variera chokladsort och övriga ingredienser efter smak och tycke. Dessa är mina personliga favoriter med mörk choklad, mandel, tranbär och lite flingsalt. Gudomliga!
Chokladbräck med mandel, tranbär- och flingsalt
ca 20 st
100 g mörk choklad 86% (alt 70%)
3/4 dl grovt hackad mandel (gärna rostade)
1/2 dl torkade tranbär
en nypa flingsalt
Bryt chokladen i bitar, lägg i en skål och smält i mikron. Blanda ner mandel och tranbär och rör ordentligt. Bred ut på ett bakplåtspapper, toppa ev med extra mandel och tranbär. Avsluta med att strö över lite flingsalt. Låt kallna, och skär eller bryt i bitar. Förvara i en burk i kylskåpet.
Sara på Vardag.nu says
Chokladbräck är så himla enkelt och gott 🙂 För några veckor sedan gjorde jag godis med smälta marschmallows istället för choklad, annars samma ingredienser som ovan! Marschmallowsarna smälter fint i en kastrull, inte lika fint i mikron… När man blandat ihop med resten och allt fått stelna på ett oljat bakplåtspapper blir det härligt segt, sött, knaprigt… Mycket gott faktiskt!
Lina Abrahamsson says
Fin tips där Sara! Enklare och godare godis får man leta efter:)
Kajsa says
Förvara?!
Behövs det? 😉
Det här lär ta slut på nolltid!
Lina Abrahamsson says
Jo, det är sant:)
Ann-Sofi MATSAFARI says
Åh så lyxigt med hemmagjort godis när det inte är juletider:) Ja varför inte göra sitt eget fredagsgodis! Då får man ju verkligen veta vad det är man stoppar i sig egentligen.
Lina Abrahamsson says
Jo, det är en av alla fördelarna med hemmagjort godis, och så blir det oftast mycket godare också;)
Mary says
Låter helt underbart gott! Det måste jag prova någon dag 🙂